«
Aanmelden 
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Wachtwoord vergeten?
«
Validatie inhoud bodemattest
«
Publieke lijsten
«
Mededeling 
Welkom op het webloket van de OVAMIn toepassing van artikel 217 van het VLAREBO wordt het bedrag van de retributie voor het bodemattest tweejaarlijks aangepast op basis van de evolutie van de gezondheidsindex. Dit betekent dat de retributie op datum van 1 juni 2021 zal verhogen van 54 EUR naar 55 EUR per kadastraal perceel en van 218 EUR naar 222 EUR voor een deel van een kadastraal perceel.Voor een goede werking van het webloket raden wij aan om te werken met een recente versie van Firefox of Chrome.

- houders lopende rekening: mogelijkheid om via een webformulier bodemattesten aan te vragen voor openbare domeinen, delen van percelen en voor nieuwe gevormde percelen waarvan een kadastraal plan voorhanden is
- Info gemeentelijke inventaris op het bodemattest: www.ovam.be/datakwaliteit-gemeentelijke-inventaris / www.ovam.be/gemeentelijke-inventaris / www.ovam.be/inventariszin-op-bodemattest .
- Bodemattesten worden enkel afgeleverd voor gronden waarvoor door het A.A.P.D. de kadastrale legger en het kadastraal plan werd opgemaakt. Info: www.ovam.be/prekadastrale-percelen .
- www.ovam.be/toepassing-hulp-bij-overdracht
- Informatie over het opladen van gronden adhv een excelfile vindt u hier
- Handleiding webloket: www.ovam.be/webloket
- Handleiding: Hoe gegevens gemeentelijke inventaris aanpassen?

- Onder bepaalde voorwaarden kan een particuliere eigenaar vrijstelling van onderzoeksplicht bekomen: meer info.

Meer info over bodem:
- Raadpleeg www.ovam.be/bodem
- Stuur een mail naar bodem@ovam.be
- Contacteer het team klantenbeheer van de OVAM op 015 284 458. Ze zijn telefonisch bereikbaar van 9u – 12u30 en van 13u30 - 16u30, op maandag vanaf 10u en op vrijdag tot 16u.
«
Aanmaken van een nieuwe aanvraag 
«
Bodemonderzoeken in je buurt 
«
Opvragen wachtwoord